torsdag 29. oktober 2009

Scones

Ja, det er scones og ikke fastelavensboller! Og kjempegode scones er det også. Har alltid trodd at scones var veldig komplisert og uansett ikke verd strevet fordi resultatet er litt halv-kjedelig, men disse var både lette å lage, luftige og som sagt utrolig gode.

Til 16 scones*:

500 g hvetemel
1 ts salt
4 ts bakepulver
75 g sukker
75 g kaldt smør i terninger
3 dl melk

Eggepensling

Krem**, syltetøy og melisdryss til servering

Varm ovnen til 220 grader. Ha mel, salt, bakepulver og sukker i en skål og gni inn smøret. Tilsett melken og rør såvidt. Hell deigen ut på et bord dekket med mel og elt til du har en samlet deig. Kjevl deigen ut til den er ca. 3 cm tykk og stikk ut scones ved hjelp av et glass. Du må sikkert elte deigen sammen noen ganger for å få så mange scones ut av deigen som mulig. Legg sconesene på en bakeplate dekket med bakepapir, pensle med egg og bak i ti minutter, eller til de har hevet og er fint gyldne. Avkjøl litt på en rist, men server gjerne lune fylt med krem og syltetøy. Husk at scones fort blir litt kjedelige og helst skal spises samme dag.

*Har blandet sammen noen forskjellige oppskrifter og hadde regnet med å få rundt 12 scones, men endte med 20.

**Tradisjonelle engelske scones skal jo fylles med clotted cream, men siden det er vanskelig å få tak i her, gikk jeg for pisket fløte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar