fredag 30. oktober 2009

Sjokolademoussekake

Da jeg så at denne oppskriften var ikke bare glutenfri, men også helt uten noen form for "bindemiddel", så forsto jeg ikke hvordan det kunne bli en kake. Har bakt glutenfri sjokoladekake før, men da var det malte nøtter i og det er jo litt lettere å forstå at kan bli en kake. Men kake ble det og den kan bare anbefales til alle sjokoholikere - med og uten glutenallergi.

Til en kakeform, ca. 22 cm i diameter:

100 g smør
120 g mørk sjokolade + mere til pynt
3 egg, separert i hviter og plommer
100 g sukker

Kakaopulver til pynt

Sørg for at alle ingrediensene (og spesielt eggene) er romtemperet før du starter. Dekk bunden av en springform med bakepapir og smør godt. Varm ovnen til 180 grader (ikke varmluft). Smelt smør og sjokolade over vannbad og sett til side. Pisk eggeplommene i et minutt og tilsett deretter halvdelen av sukker og pisk til blandingen er luftig. Vend blandingen forsiktig med sjokoladen. Ikke rør for mye. Pisk deretter hvitene i en ren skål - på samme måte som med plommene - til de er stive. Vend forsiktig inn i sjokoladeblandingen. Hel røren over i formen og bak i 25 til 30 minutter, eller til kaken har hevet, sprukket litt opp og føles fast på overflaten, men myk under. La kaken kjøle helt av i formen (den synker sammen!) og løsne den deretter fra kanten med en skarp kniv. Sett kaken på et fat* og dryss over kakaopulver. Smelt ca. 25 g sjokolade over vannbad og fordel det på midten av kaken som pynt. Server.

*Oppskriften anbefaler å vende kaken. Det gjorde jeg og syntes den ble litt merkelig og stygg (som du også ser på bildet). Så neste gang blir den stående som den er.

2 kommentarer:

  1. heisann! Fin blogg du har, men ville abre påpeke noe jeg TROR er en liten feil i dette innlegget? "smelt egg og sjokolade over vannbad???"

    SvarSlett
  2. Du har helt rett - jeg har rettet det. Det skulle selvfølgelig står "smelt smør og sjokolade over vannbad" :-).

    SvarSlett