Til fire personer:
1 ss olje
1 løk
2 ts stødt spisskommen1 ts stødt koriander
1 ts gurkemeie0,5 ts tørkede chiliflaker
1 ts paprika 5 dl grønnsaksfond
4 dl light kokoksmelk500 g lammekjøtt i terninger
2 ts fintrevet ingefær1 dl tørkede linser
1 boks kikerterFrisk koriander til pynt
Hakk løken fint og skyll linser og kikerter. Varm oljen i en wok og stek løken i noen minutter før du tilsetter krydderet. Rør rundt i et halvt minutt og ha i fond og kokosmelk. Kok opp og tilsett ingefær og kjøtt. La retten simre i 20 til 2 minutter før du tilsetter linsene. Kok så videre til linser og kjøtt er mørt - ca. 30 minutter til. Rør inn kikertene og smak til med soyasauce eller salt og pepper. Server pyntet med koriander og med basmatiris ved siden av.
Bloggen din er så inspirerende :)
SvarSlettTakk for en kjempekoselig kommentar!
SvarSlettHei! Takk for fin blogg med gode oppskrifter! Jeg bare lurte: ettersom det heter lammecurry - skal det ikke være karri av en eller annen sort i gryten? Eller gir de andre krydderiene karrismak til sammen? Linda
SvarSlettHei Linda! Uten å være helt sikker, så har jeg forstått det sånn at karry er en blanding av forskjellige krydder og ikke et spesifikt krydder. Det som gir karrysmaken (eller currysmaken, om du vil) i denne retten, er altså blandingen av spisskommen, koriander, gurkemeje, chili og paprika. Men det behøver jo ikke å bety at denne retten er spesielt autentisk asiatisk - det er den neppe. :-)
SvarSlettAh. Takk for svar! Dette blir søndagsmiddag, så jeg håper husbonden også er curry-fan :o)
SvarSlettDette var skikkelig godt!! Takk! :)
SvarSlettKarri er en krydderblanding med spisskummen, koriander, gurkemeie, chilipulver og bukkehornkløver
SvarSlettGurkemeien gir gul farge.