tirsdag 9. februar 2010

Gullasch med bacon og rotfrukter

Jeg skulle jobbe litt hjemmefra søndag, så da hadde jeg en god grunn til å lage en stor gryte gullasch som kunne småkoke mens jeg allikevel satt der. Fikk ikke tatt noe bilde - men prøv den, for det smakte fantastisk!!

Til fire personer:

1 ss olivenolje
1 løk
2 hvitløksfedd
400 g oksekjøtt i terninger
400 g rotfrukter
100 g (kalkun)bacon i biter
1 ss spisskommen
1 ts cayennepepper
1 ss paprikakrydder
2 laurbærblader
4-5 ss tomatpuré
1 boks hakkede tomater
4 dl vann
Salt og pepper

Godt brød til servering


Hakk løk og hvitløk og del rotfruktene i biter på størrelse med kjøttet. Varm oljen i en stor gryte på mellom varme og tilsett baconen. Stek det i noen minutter før du har i kjøttet og lar det bli godt brunt på alle sider. Tilsett løk, hvitløk, krydder og laurbærblader og stek videre i et par minutter. Tilsett tomatpure, hakkede tomater, vann og rotfrukter, legg lokket på og la retten småkoke i en til halvannen time. Pass på at det ikke blir for tørt. Smak til med salt og pepper og server med brød til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar