fredag 26. februar 2010

Kylling-meat loaf

Denne meat loaf'en (eller kjøttpudding som man vel sier på norsk) ble glasert med chilisauce og det ga den en god, nærmest litt grillet smak som passet veldig bra til rotfruktene.

I motsetning til Alt Godt hadde jeg ikke problemer med at retten ikke var fotogen nok, men tilgjengjeld oppsto det noe tekniske problemer som resulterte i at bildet forsvant. Så derfor har jeg funnet et illustrasjonsbilde på nettet.

Til to personer (og litt lunch):

450 g hakket kyllingkjøtt
1 ts salt
1 egg
1 håndfull brødkrummer
1 ss friskrevet parmesan
1 ss finthakket persille
200 g spinat
2 hvitløksfedd
3 ss sambal oelek

Varm ovnen til 200 grader. Forvel spinaten og klem den fri for veske. Hakk hvitløk fint. Rør kjøttdeigen seig med salt og rør deretter inn egg, brødkrummer, spinat, persille, hvitløk og to spiseskjeer sambal oelek. Form farsen til et brød og legg den i en ildfast form (eller fyll den i en brødform) og pensle med den siste spiseskjeen chilisauce. Stek i ovene sammen med rotfrukter vendt med olje, salt og pepper i 35 til 40 minutter, eller til kjøttet er gjennomstekt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar