onsdag 24. februar 2010

Grove muffins med eple og kanel

De fleste dager har jeg en liten, søt "treat" med i matpakken, som jeg kan spise om ettermiddagen når jeg begynner å bli sulten og det fortsatt er lenge til middag. Disse har vært gjenngangere, men denne gangen ekspimenterte jeg meg frem med fullkornsmel, havregryn, epler og kvark.

Til 12 muffins:

2 dl fullkornshvetemel
0,5 dl havregryn
0,5 dl hvetemel

1 dl brunt sukker

1 ts bakepulver

2 epler

1 ts kanel
2 dl kvark
1 dl melk

2 ss olje

2 egg


Varm ovnen til 200 grader. Del eplene i små biter og bland dem sammen med de to typene mel, havregryn, sukker og kanel. Bland sammen alt de våte i en kanne og vend det forsiktig i det tørre. Ikke rør for mye. Ha røren i muffinsformer (her har jeg brukt silikonformer) og bak i ca. 20 minutter. Avkjøl noen minutter i formen og avkjøl deretter helt på rist.

5 kommentarer:

 1. Høres kjempegodt ut!
  Men hva er kvark? Jeg googlet litt og fant ut at det også kan kalles "skjørost", men får du kjøpt det eller må du lage det selv? Evt noe annet som erstatning?

  SvarSlett
 2. Hei Ida! Kvark (eller heter det kvarg?) er rett og slett Kesam: http://www.tine.no/5972.cms Jeg bruker det masse i matlaging - både baking og forskjellige varme retter.

  SvarSlett
 3. Jeg fikk litt problemer med å få de helt gjennomstekt. Skal de være (ganske) rå?

  SvarSlett
 4. Hmm, jeg vet ikke helt hva jeg skal svare. Muffins skal ikke bakes for mye, for da blir de tørre, men rå skal de jo ikke være. Min ovn er veldig effektiv, så jeg er aldri så nøye på tiden, men tester bare med en tannstikk om ting er ferdig - hvis den kommer (stort sett) ren opp, så er muffinsene ferdig. Prøv å gi dem litt mere tid og se hvordan det går. Ellers så tenker jeg på om det kan være fuktigheten fra eplene som får deg til å føle at muffinsene er litt rå?

  Beklager at jeg ikke kan gi mere konkrete råd!

  SvarSlett
 5. Stekte i 40 min og de var fortsatt rå. Det må være noe feil med oppskriften. Deigen virket som pannekakerøre med biter i. Mangler det et par dl med mel?

  SvarSlett