torsdag 25. februar 2010

Krydret oksekjøtt med sesam

Sunn middag med masse smak!

Til to personer:

250 g oksefillet
1 ss sesamfrø
1 dl oksefond
1 ss soyasauce
0,5 ts tørkede chiliflaker
1 ss fintrevet, frisk ingefær
1 hvitløksfedd
0,5 ts maizena
2 ss olje
1 broccoli
1 rød paprika
1/2 - 1 chili uten frø
Frisk koriander

Brune og hvite ris til servering

Skjær kjøttet i tynne strimler og vend det med sesamfrøene i en liten skål. Rør sammen fond, soya, ingefær, hakket hvitløk, maizena og chili i en annen skål. Del broccolien i buketter, hakk chilien og del paprikaen i strimler. Varm en spiseskje olje i en wok på høy varme og stek kjøttet i to til tre minutter. Sett til side og fjern sesamfrø fra woken. Varm resten av oljen og wok grønnsakene i to til tre minutter. Hell saucen over og småkok under lokk i et par minutter. Rør kjøttet i og kok videre til saucen har tyknet. Server med ris til og pynt med frisk koriander.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar