søndag 21. februar 2010

Kikertburger

En helt vegetarisk burger, men med masse proteiner fra kikertene og deilig smak fra koriander og rødløkskompotten. Selv om selve burger-massen er ganske rask å lage, kan den med fordel hvile i kjøleskapet to timer før tilberedning. Så holder den bedre på formen.

Til fire personer:

2 søtpoteter
150 g kokte kikerter
1 håndfull saltede peanuts
4 hvitløksfedd
1 bundt frisk koriander
2 egg
Salt og pepper

Skrell potetene, del dem i biter og kok dem i lettsaltet vann i 10 til 15 minutter. Ha dem, kikertene, moste hvitløk og de fleste peanutsene i en foodprocessor (legg ca. 15 peanuts til side - de skal brukes hele). Kjør til du har en jevn masse og hell den over i en skål. Rør inn resten av peanutsene, hakket koriander, et egg og plommen fra det andre samt salt og pepper. Pisk eggehviten stiv og vend forsiktig inn i kikertmassen. Sett gjerne blandingen i kjøleskapet i to timer. Mens blandingen hviler, lager du rødløkskompott:

1 ss olivenolje + mere til steking av burgerne
4 rødløk
Skall og saft fra en appelsin
2 ts stødt koriander
0,5 dl balsamicoeddikk
4 ss vann
0,5 ts salt

4 grove burgerboller

Salatblader
4 skiver ost
Mayonaise
Sennep

Skrell løkene, del dem i to og så i tynne skiver. Varm oljen i en panne på mellom varme og tilsett koriander og løk. Stek i et par minutter før du tilsetter fintrevet skall fra halvdelen av appelsinen, sammen med all saften, balsamico, vann og salt. Skru varmen helt ned og småkok til vesken har kokt inn. Form kikertmassen til burgere og stek dem i olje i tre til fire minutter på hver side. Legg en skive ost oppå hver burger når du har snudd den. Varm burgerbollene, del dem i to og smør med en blanding av mayonaise og sennep. Fyll bollene med salat, en burger, noen korianderblader og rødløkskompotten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar