mandag 26. oktober 2009

Agurksandwich og croissant med løk og cream cheese


Starter med det salte til Afternoon Tea, nemlig klassikeren agurksandwich og noen litt mindre engelske croissanter.

Til sandwichene starter du med å skrelle en agurk og skjære den i tynne skiver. Legg skivene i en skål og krydre godt med salt. La dem ligge i noen minutter, mens du smører skiver av sandwichbrød uten skorper med et tynt lag smør. Klem vann av agurkskivene med hendene og fordel dem på brødskivene. Kvern over litt pepper, legg på den andre skiven brød og del sandwichene i mindre biter før servering.

Til 12 croissanter:

2 løk
1 ts smør
4 ss cream cheese
Salt og pepper

Varm ovnen til 200 grader. Hakk løken fint og varm smøret i en panne på mellom varme. Stek løkene til de er myke og la dem kjøle helt av. Bland løken med ost og smak til med salt og pepper. Ta deigen ut av boksen som beskrevet på pakken og fordel litt av løkblandingen på hver deigbit. Form til croissanter, legg på en bakeplate dekket med bakepapir og bak i ti til 12 minuter. Server croissantene lune.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar