torsdag 1. oktober 2009

Fiskefileter med ovnsbakte grønnsaker

Spelt er en gammel hvetesort med et høyt innhold av proteiner. Dette, kombinert med at spelt er mindre foredlet enn "vanlig" hvetemel gjør at det ofte blir fremhevet som spesielt sundt. Her har jeg brukt det til panering av fisk.

Til to personer:

250 g fiskefileter
1 egg
Speltrasp
Salt og pepper
1 - 2 ss smør

800 g blandede rotfrukter (jeg bruke persillerøtter, gulerøtter, selerirot og rødbeter)
Olje
Salt og pepper

Varm ovnen til 200 grader. Rens, skrell og del grønnsakene i biter. Ha grønnsakene i en ildfast form, drypp over litt olje, krydre med salt og pepper og stek i ca. 40 minutter. Bland speltraspen med litt salt og pepper og vend fisken først i egg og så i rasp. Smelt smøret i panne på mellom varme og stek i et par minutter på hver side. Server fisken med rotfruker og evt. remulade.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar