Spelt er en gammel hvetesort med et høyt innhold av proteiner. Dette, kombinert med at spelt er mindre foredlet enn "vanlig" hvetemel gjør at det ofte blir fremhevet som spesielt sundt. Her har jeg brukt det til panering av fisk.
Til to personer:
250 g fiskefileter
1 egg
Speltrasp
Salt og pepper
1 - 2 ss smør
800 g blandede rotfrukter (jeg bruke persillerøtter, gulerøtter, selerirot og rødbeter)
Olje
Salt og pepper
Varm ovnen til 200 grader. Rens, skrell og del grønnsakene i biter. Ha grønnsakene i en ildfast form, drypp over litt olje, krydre med salt og pepper og stek i ca. 40 minutter. Bland speltraspen med litt salt og pepper og vend fisken først i egg og så i rasp. Smelt smøret i panne på mellom varme og stek i et par minutter på hver side. Server fisken med rotfruker og evt. remulade.
Her.
for ett år siden
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar