Denne suppen blir best hvis du bruker så mange forskjellige løktyper som mulig. Har har jeg brukt en blanding av rødløk, gule løk, shallotløk og hvitløk. Og for å minimere anntall tårer er det en god ide å bruke foodprocessoren til å hakke løken.
Til fire personer:
1,1 kg løk
En liten håndfull timian - bare bladene
6 fedd hvitløk
1 laurbærblad
2 ss olivenolje
2 ss smør
13 dl grønnsaksfond
Salt og pepper
4 skiver lyst brød
100 g revet ost
Skrell og hakk løk og hvitløk fint. Varm olje og smør i en stor gryte på lav varme og tilsett løk, hvitløk, timian og laurbærblad. Legg på et lokk og stek i 15 minutter uten at løken tar farge. Rør av og til. Ta av lokket, skru opp varmen og stek løkene til de har blit gyldne. Tilsett fonden, kok opp, skru ned for varmen og la suppen småkoke i 20 minutter. Smak til med salt og pepper. Tenn grillen i ovnen og hell suppen over i ildfaste former (gjerne porsjonsskåler), legg brød oppå, drypper over litt olivenolje og avslutt med revet ost. Gratiner suppen under grillen til osten er smeltet og brødet sprøtt. Server straks.
Her.
for ett år siden
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar