mandag 5. oktober 2009

Pai med oksekjøtt og øl

Mere søndags-pubmat, denne gangen en pai med fyll av oksekjøtt, poteter og Guiness som skal simre lenge før det dekkes av butterdeig og bakes i ovnen. Det hadde nok blitt enda mere pub-stemning over denne retten hvis jeg hadde laget små en-personers paier, men jeg har ikke små ildfaste former, så da ble det en stor. Og det fungerte bra det også.


Til seks personer:


1 kg oksekjøtt i terninger
40 g mel
20 g smør
2 ss olje
2 løk
2 hvitløksfedd
2 gulrøtter
1 ss tomatpuré
2 ss Worcestershire sauce
4 dl Guinness
1 laurbærblad
300 g poteter
3,75 dl oksefond
6 flak butterdeig
Salt og pepper

Eggepensling


Grønn salat og evt. kokte poteter som tilbehør.


Bland melet med salt og pepper og vend kjøttet i blandingen. Hakk løk, hvitløk og gulrøtter fint og del potetene i mindre biter. Varm olje og smør i en stor gryte brun kjøttet (ta vare på melrestene). Kanskje må du steke kjøttet i mindre porsjoner. Ta av kjøttet og stek løk, hvitløk og gulrøtter i noen minutter før du tilsetter kjøttet sammen med tomatpuré og melrestene. Rør inn øl, fond, laurbærblad, poteter og Worcestershire sauce. Skru ned varmen, legg på lokket og la saucen småkoke i 1,5 timer til kjøttet er mørt og saucen tykk. La den kjøle helt av. Varm ovnen til 190 grader. Hell saucen i paiformen og fest en 1 cm bred butterdeigsstripe langs paiformens øveste kant og pensle med vann. Legg forsiktig resten av butterdeigen oppå fyllet og trykk sammen langs kantene. Fjern deig som stikker utenfor formen og lag noen snitt sånn at dampen kan komme ut. Pensle med egg, bag i 25 til 30 minutter og server med salat og kokte poteter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar