tirsdag 27. oktober 2009

Sitroncarbonara

Spaghetti Carbonara har jeg skrevet om flere ganger, i mere eller mindre sunne utgave. Her kommer enda en variant - denne gangen med sitron og hvitvin istedet for fløte og egg og med champignoner som det "grønne" innslaget. Man kan vel egentlig også diskutere om det er en carbonara når man ikke har ihvertfall egg i og sant og si smakte det heller ikke som carbonara, selv om det var friskt og godt med masse sitronsmak.

Til to personer:

125 g bacon
1 ts olje
1 løk
2 fedd hvitløk
1,5 dl hvitvin
Saft fra 2 sitroner
250 g champignoner
75 g nyrevet parmesan
Finthakket, bredbladet persille

250 g tagliatelle eller spaghetti

Kok pastaen som beskrevet på pakken. Hak løk og hvitløk, del bacon i skiver og champignonene i mindre biter. Stek baconen gylden i en varm panne og ta det av. Legg det evt. på en tallerken dekket med tørkerull for å fjerne litt av fettet. Tørk av pannen og varm opp oljen. Stek løk, hvitløk og champignon i noen minutter. Tilsett vin, sitronsaft og bacon og la saucen småkoke i noen minutter. Hell vannet av pastaen. Ta saucen av varmen og rør inn parmesanen og vend til slutt inn pastaen. Pynt med persille og server straks.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar