tirsdag 4. mai 2010

"Greske" kjøttboller

Ekspimenterte meg frem med soltørkede tomater og basilikum, så vet ikke hvor greske disse kjøttbollene ble. Tzatsikien laget jeg med kvarg og det gjør man vel heller ikke i Hellas. Resultet ble uansett bra og kjøttbollene var også gode i matpakken dagen etter.

Til to personer + ekstra kjøttboller til lunch:

500 g hakket oksekjøtt
Salt
1 egg
2 ss hakkede soltørkede tomater
1 hvitløksfedd, hakket
1 håndfull frisk basilikum, revet i biter
2 ss hvetemel
Pepper

Varm ovnen til 200 grader. Rør kjøttet seig med salt og rør deretter inn resten av ingrediensene. Form farsen til avlange kjøttboller, legg dem på en bakeplate dekket med bakepapir og stek i ca. 15 minuter eller til kjøttet er gjennomstekt. Imens lager du tzatsiki:

1/2 agurk
1 hvitløksfedd
3 ss kvarg
Sukker
Salt og pepper

Riv agurken, press hvitløksfeddet og bland med kvarg. Smak til med sukker, salt og pepper. Server kjøttbollene med tzatsiki, ovnsbake poteter og sitronbåter.

2 kommentarer:

  1. høres ut som gode kjøttboller:) Så disse skal jeg prøve ut:) Men hva er Kvarg?

    SvarSlett
  2. Kvarg = kesam (http://www.tine.no/5972.cms) :-)

    SvarSlett