torsdag 13. mai 2010

Grillet paprika med urte-couscous

Deilig vegetar-middag, også for oss kjøttspisere.

Til fire personer:

1 squash
1 rødløk
2 hvitløksfedd

250 g cherrytomater

1 ss olivenolje

4 røde eller gule paprika

1 bundt asparges

100 g hvit geitost

Salt og pepper

Varm ovnen til 160 grader (hvis du har varmluft - ellers 180 grader). Del squash i biter, rødløk i båter, cherrytomatene i to og hakk hvitløken. Bland det hele i en skål sammen med oljen og krydre med salt og pepper. Del paprikaene i to, fjern stilk, hinner og frø og legg dem i en ildfast form med kuttsiden opp. Fyll paprikaene med grønnsaksblandingen. Knekk den treete delen av aspargesen og del resten i biter som du drysser over grønnsakene. Avslutt med drysse over osten. Stek i ovnen i 30 til 40 minutter eller til paprikaen er myk og osten gylden. Imens lager du couscous'en:

200 g fullkornscouscous
2,5 dl grønnsaksfond

1 ss grovthakkede basilikumblader

1 ss finthakkede mynteblader

1 ss grovthakket persille


Hell fonden over couscousen og la den stå i noen minutter før du rører i den med en gaffel. Tilsett urtene og server sammen med de grillede paprikaene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar