Deilig vegetar-middag, også for oss kjøttspisere.
Til fire personer:
1 squash
1 rødløk
2 hvitløksfedd
250 g cherrytomater
1 ss olivenolje
4 røde eller gule paprika
1 bundt asparges
100 g hvit geitost
Salt og pepper
Varm ovnen til 160 grader (hvis du har varmluft - ellers 180 grader). Del squash i biter, rødløk i båter, cherrytomatene i to og hakk hvitløken. Bland det hele i en skål sammen med oljen og krydre med salt og pepper. Del paprikaene i to, fjern stilk, hinner og frø og legg dem i en ildfast form med kuttsiden opp. Fyll paprikaene med grønnsaksblandingen. Knekk den treete delen av aspargesen og del resten i biter som du drysser over grønnsakene. Avslutt med drysse over osten. Stek i ovnen i 30 til 40 minutter eller til paprikaen er myk og osten gylden. Imens lager du couscous'en:
200 g fullkornscouscous
2,5 dl grønnsaksfond
1 ss grovthakkede basilikumblader
1 ss finthakkede mynteblader
1 ss grovthakket persille
Hell fonden over couscousen og la den stå i noen minutter før du rører i den med en gaffel. Tilsett urtene og server sammen med de grillede paprikaene.
Her.
for ett år siden
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar