mandag 10. mai 2010

Helstek kylling med gulerøtter, søtpoteter og poteter

Det ble ikke puré av grønnsakene allikevel. Følte meg litt doven og endte med å bare kaste det hele inn i ovnen. Men fikk brukt både resten av gulerøttene og to søtpoteter som lå og så ensomme ut i kjøleskapet, så da ble vel målet nådd.

Til to personer + kylling til salat dagen etter:

1,4 kg kylling
2 ss sitronsaft
2 ss olivenolje
1 ts fennikelfrø
Oregano, rosmarin og timian
Salt og pepper
0,5 sitron i skiver
4 gulerøtter
2 søtpoteter
500 g poteter
1 rødløk
4-5 hvitløksfedd


Varm ovnen til 220 grader. Vask kyllingen grundig både på innsiden og på utsiden og tørk godt med tørkerull. Støtt fenikkelfrø, oregano, rosmarin og timian i en morter. Smør kyllingen innvendig og utvendig med olje og sitronsaft og gni den med krydderblandingen, salt og pepper. Legg den med brystet ned i en ildfast form og stek den i 25 minutter, mens du ordner grønnsakene. De skal skrelles og potetene forkokes i ti minutter. Ta kyllingen ut og hell grønnsakene ned i formen. Rør rundt så de blir dekket av kraften som ligger i formen. Snu kyllingen rundt så brystet er opp, legg sitron i skiver oppå og sett formen tilbake i ovnen. Skru varmen ned til 180 grader og stek kyllingne i ca. 45 - 50 minutter - eller til den er gjennomstekt. La kyllingen hvile i ti minutter før du skjærer den opp.

1 kommentar: