søndag 30. mai 2010

Pizza Margherita

Den helt klassiske pizzaen - kjempegod!!

Til to til tre personer:

Bunn
1 dl mosede tomater
2 ss hakkede basilikumblader + noen ekstra, små til pynt
1 hvitløksfedd
250 g cherrytomater

125 g bøffelmozzarella

2 ss friskrevet parmesan

Ekstra jomfruolivenolje

Salt og pepper

Lag pizzadeigen og la den heve i 30 minutter. Varm oven til 225 grader. Kjevl den tynt ut og legg den på en bakeplate smurt med olje. Bland tomatsaucen med finthakket hvitløk og basilikum og bre over bunnen. Del cherrytomatene i to og legg dem på bunnen med kuttsiden opp. Del mozzarellaen i mindre biter og fordel over. Riv parmesan over og drypp tilslutt litt olivenolje over. Bak i åtte til ti minutter, krydre med salt, pepper og små basilikumblader og dypp over litt mere olivenolje før servering.

1 kommentar: