Når jeg har laget fiskekaker tidliger har jeg alltid kjøpt en ferdig fiskefars i butikken og smakt den til. Det var også planen denne gangen, men så var det utsolgt og jeg gikk hjem med en pakke fisk i stede. Og det viste seg at det var SÅ lett å lage fiskefars selv og mye bedre.
Til to til tre personer:
400 g hvit fisk
1 ts salt
1 egg
3 ss hvetemel (eller potetmel, hvis det skal være glutenfritt)
1 bundt frisk koriander
1 boks krabbekjøtt (120 g)
2 ts sambal oelek
Saft fra en lime
2 hvitløksfedd
2,5 ts fiskesauce
Pepper
Rapsolje til steking
Ha fisken i en food processor sammen med saltet og kjør til fisken er grovthakket. Tilsett alle de andre ingredinsene og kjør til du har jevn fars. La den hvile mens du lager potetsalaten:
500 g kokte nye poteter
1 bundt grønne asparges
1 avocado
1 bundt vårløk
1 bundt frisk koriander
Saften fra 1 lime
2 ss olivenolje
1 ts dijonsennep
1 rød chili uten kjerner, finhakket
Salt og pepper
Rør sammen lime, olje, sennep, chili, salt og pepper i en stor skål. Skjær poteter og avocado i biter. Knekk av den treete delene av aspargesen, la toppen være hel og skjær stilken i tynne skiver. Del vårløken i tynne skiver. Bland det hele med dressingen og vend til slutt inn hakket koriander. Varm oljen i en stor panne på mellom varme, form fiskefarsen til kaker og stek dem i fire minutter på hver side. Server dem med potetsalaten og pyntet med koriander.
Her.
for ett år siden
Dette hadde vi til middag i dag og det falt i smak!
SvarSlettSå utrolig spennendes oppskrift!! Skal absolutt prøves ut :)
SvarSlettHei begge to! Gøy og høre at jeg inspirerer. :-)
SvarSlett