søndag 9. mai 2010

Thai-fiskekaker med potet-asparges-salat

Når jeg har laget fiskekaker tidliger har jeg alltid kjøpt en ferdig fiskefars i butikken og smakt den til. Det var også planen denne gangen, men så var det utsolgt og jeg gikk hjem med en pakke fisk i stede. Og det viste seg at det var SÅ lett å lage fiskefars selv og mye bedre.

Til to til tre personer:

400 g hvit fisk
1 ts salt

1 egg

3 ss hvetemel (eller potetmel, hvis det skal være glutenfritt)

1 bundt frisk koriander

1 boks krabbekjøtt (120 g)

2 ts sambal oelek
Saft fra en lime

2 hvitløksfedd

2,5 ts fiskesauce

Pepper

Rapsolje til steking


Ha fisken i en food processor sammen med saltet og kjør til fisken er grovthakket. Tilsett alle de andre ingredinsene og kjør til du har jevn fars. La den hvile mens du lager potetsalaten:

500 g kokte nye poteter
1 bundt grønne asparges
1 avocado
1 bundt vårløk
1 bundt frisk koriander
Saften fra 1 lime
2 ss olivenolje
1 ts dijonsennep
1 rød chili uten kjerner, finhakket
Salt og pepper


Rør sammen lime, olje, sennep, chili, salt og pepper i en stor skål. Skjær poteter og avocado i biter. Knekk av den treete delene av aspargesen, la toppen være hel og skjær stilken i tynne skiver. Del vårløken i tynne skiver. Bland det hele med dressingen og vend til slutt inn hakket koriander. Varm oljen i en stor panne på mellom varme, form fiskefarsen til kaker og stek dem i fire minutter på hver side. Server dem med potetsalaten og pyntet med koriander.

3 kommentarer:

  1. Dette hadde vi til middag i dag og det falt i smak!

    SvarSlett
  2. Så utrolig spennendes oppskrift!! Skal absolutt prøves ut :)

    SvarSlett
  3. Hei begge to! Gøy og høre at jeg inspirerer. :-)

    SvarSlett