Denne suppen skulle vært laget med italiensk pølse, men det fant jeg ikke, så jeg prøvde meg frem med chorizo. Det viste seg å være et godt valg – suppen ble virkelig god og enda bedre dagen etter.
Til fire personer:
1 ss olivenolje
200 g chorizo
1 løk
2 gulerøtter
2 pastinakker
2 selleristilker
2-3 ts italiensk krydderblanding
200 g røde linser
1 – 1,5 l grønnsaksfond
100 g babyspinat
Salt og pepper
Del pølsen i skiver og spøstek den i oljen i en stor gryte. La pølsebitene dryppe av på litt tørkerull. Skrell grønnsakene om nødvendig og del dem i biter Skyll linsene og spinaten. Varm opp gryten igen og stek grønnsakene i fettet som ligger igjen. Krydre med det italienske krydderet og stek i syv til åtte minutter. Vend inn linsene og hell over en liter fond. La suppen småkoke i 20 minutter og tilsett evt. mere fond hvis den blir for tykk. Ha i chorizoen og kok videre til grønnsakene er møre – det er dette som gir den fantastiske smaken. Rør til slutt inn spinaten og smak til med salt og pepper.
Her.
for ett år siden
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar