Fant noen kjempefine, store kamskjell i butikken og bestemte med for å bruke dem til en pastarett.
Til to personer:
1 ss olje
1 ss smør
1 løk
1 squash
2 søtpoteter
250 g kamskjell
Saft og skall fra en halv sitron
Tørkede chiliflaker
Evt. hvitløksolje
250 g penne
Frisk koriander
Kok pastaen som beskrevet på pakken. Hakk løken fint, skrell søtpotene og skjær dem og squashen i tynne strimler med en potetskreller. Varm olje og smør i en panne på lav varme og stek løken i fem minutter. Skru opp varmen og tilsett søtpoteter som du steker i et par minutter, før du tilsetter squash og steker i noen minutter til. Tilsett kamskjell, sitronsaft og -skall og chiliflaker og steker det hele til kamskjellene akkurat er gjennomstek og grønnsakene møre. Hell vannet av pastaen og ta vare på litt av det. Bland pastaen med saucen og tilsett evt. litt av kokevannet hvis saucen har bruk for litt mere fuktighet. Tilsett grovthakket koriander, drypp over litt hvitløksolje og server straks.
Her.
for ett år siden
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar