torsdag 1. april 2010

Pasta med squash, søtpoteter og kamskjell

Fant noen kjempefine, store kamskjell i butikken og bestemte med for å bruke dem til en pastarett.

Til to personer:

1 ss olje
1 ss smør

1 løk

1 squash

2 søtpoteter

250 g kamskjell

Saft og skall fra en halv sitron

Tørkede chiliflaker

Evt. hvitløksolje

250 g penne

Frisk koriander


Kok pastaen som beskrevet på pakken. Hakk løken fint, skrell søtpotene og skjær dem og squashen i tynne strimler med en potetskreller. Varm olje og smør i en panne på lav varme og stek løken i fem minutter. Skru opp varmen og tilsett søtpoteter som du steker i et par minutter, før du tilsetter squash og steker i noen minutter til. Tilsett kamskjell, sitronsaft og -skall og chiliflaker og steker det hele til kamskjellene akkurat er gjennomstek og grønnsakene møre. Hell vannet av pastaen og ta vare på litt av det. Bland pastaen med saucen og tilsett evt. litt av kokevannet hvis saucen har bruk for litt mere fuktighet. Tilsett grovthakket koriander, drypp over litt hvitløksolje og server straks.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar