En litt anderledes lasagne med thai-inspirerte smaker og kylling i biter. Sunn er den også - med masse grønnsaker, fullkornslasagneplater og en lettere hvit sauce.
Til fire personer:
1 ss olje
4 kyllingfileter
2 gulerøtter
2 grønne paprikaer
2 hvitløksfedd
1 bundt vårløk
2 cm frisk ingefær
1 grøn chili uten frø
2 ss soyasauce
2 ss ketchup
1 ss brunt sukker
Salt og pepper
Hvit sauce
1 pakke friske fullkornslasagneplater
Parmesan
Salat som tilbehør
Skjær kyllingen i tynne strimler. Skjær gulerøttene i tynne strimler med en potetskreller. Skjær paprikaene i strimler og vårløken i ringer. Hakk hvitløk, ingefær og chili fint. Varm oljen i en stor panne og stek kjøttet sammen med chili, hvitløk og ingefær til alt er gyldent. Tilsett grønnsakene, soya og ketchup og kok opp. Smak til med sukker, salt og pepper og la det hele småkoke mens du lager den hvite saucen som beskrevet her. Varm ovenen til 200 grader. Start med å helle hvit sauce i bunnen av en ildfast form og fordel lasagneplater over. Fortsett med kjøttsaucen og de andre lagene til alt er brukt opp. Avslutt med lasagneplater, hvit sauce og riv til slutt parmesan over. Stek lasagnen i 20 minutter (mere hvis lasagneplatene er tørkede) og la den hvile i ti minutter. Server med grønn salat.
Her.
for ett år siden
Så spennendes med taikylling:) skal prøves ut:)
SvarSlett