mandag 15. februar 2010

Lasagne med svinekjøtt og rotfruker

En litt anderledes og veldig god lasagne. Legg også merke til bechamelsaucen, hvor man helt har spart bort fettet - og uten at man kunne smake det, synes jeg.

Til fire personer:

2 ss olje
400 g hakket svinekjøtt
2 løk
3 hvitløksfedd
400 g rotfrukter
Timian
2 bokser hakkede tomater
Salt og pepper

Skrell rotfruktene og del dem i små biter. Hakk løk og hvitløk. Varm litt olje i to panner - brun kjøttet, løk og hvitløk i den ene og grønnsakene i den andre. Ha grønnsakene i pannen med kjøttet og tilsett tomater og timian. La saucen småkoke i ti minutter og smak til med salt og pepper. Varm ovnen til 200 grader mens du lager bechamelsaucen:

7,5 dl melk
0,75 dl hvetemel
Revet muskattnøtt
Salt og pepper

200 g friske lasagneplater
100 g revet ost

Pisk mel og melk og varm opp mens du rører videre. Kok opp og la saucen tykne. Smak til med muskatt, salt og pepper. Fordel et lag bechamelsauce i bunnen av en ildfast form, legg lasagneplater over og så kjøttsauce. Gjennta til du har bruk all kjøttsaucen og avslutt med et lag bechamelsauce. Dryss ost over og bak lasagnen i 25 til 30 minutter. La lasagnen hvile i ti minutter før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar