Til to personer:
1 ts fennikelfrø
1 tørket chili
1 ss olivenolje
300 g italienske pølser
1 dl hvitvin
Saft og skall fra en halv sitron10 g smør
1 liten bundt persille, hakketFriskrevet parmesan
Salt og pepper250 g fussili eller penne
Ta skinnet av pølsene og støt fennikelfrø og chili i en morter. Varm oljen i en panne på mellom varme og tilsett smuldret pølsekjøtt. Det kjøttet i mindre biter mens det steker og fjern eventuelt noe av fettet som kommer fra pølsene. Tilsett krydderblandingen og stek i ca 10 minutter. Tilsett hvitvin og oregano og la hvitvinen koke til den er halvert - imens koker du pastaen som beskrevet på pakken. Rør sitronskall og saft inn i saucen og skru ned for varmen. Hell vannet av pastaen og ta vare på litt av det. Vend pastaen med saucen og tilsett parmesau, persille, smør og litt kokevann. Smak til med salt og pepper og server pyntet med litt persille og parmesan.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar