250 g oksefillet
1 ss sesamfrø1 dl oksefond
1 ss soyasauce0,5 ts tørkede chiliflaker
1 ss fintrevet, frisk ingefær1 hvitløksfedd
0,5 ts maizena2 ss olje
1 broccoli1 rød paprika
1/2 - 1 chili uten frøFrisk koriander
Brune og hvite ris til servering
Skjær kjøttet i tynne strimler og vend det med sesamfrøene i en liten skål. Rør sammen fond, soya, ingefær, hakket hvitløk, maizena og chili i en annen skål. Del broccolien i buketter, hakk chilien og del paprikaen i strimler. Varm en spiseskje olje i en wok på høy varme og stek kjøttet i to til tre minutter. Sett til side og fjern sesamfrø fra woken. Varm resten av oljen og wok grønnsakene i to til tre minutter. Hell saucen over og småkok under lokk i et par minutter. Rør kjøttet i og kok videre til saucen har tyknet. Server med ris til og pynt med frisk koriander.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar