Til fire personer:
2 søtpoteter
150 g kokte kikerter1 håndfull saltede peanuts
4 hvitløksfedd1 bundt frisk koriander
2 eggSalt og pepper
Skrell potetene, del dem i biter og kok dem i lettsaltet vann i 10 til 15 minutter. Ha dem, kikertene, moste hvitløk og de fleste peanutsene i en foodprocessor (legg ca. 15 peanuts til side - de skal brukes hele). Kjør til du har en jevn masse og hell den over i en skål. Rør inn resten av peanutsene, hakket koriander, et egg og plommen fra det andre samt salt og pepper. Pisk eggehviten stiv og vend forsiktig inn i kikertmassen. Sett gjerne blandingen i kjøleskapet i to timer. Mens blandingen hviler, lager du rødløkskompott:
4 rødløk
Skall og saft fra en appelsin2 ts stødt koriander
0,5 dl balsamicoeddikk4 ss vann
0,5 ts salt4 grove burgerboller
Salatblader
4 skiver ostMayonaise
SennepSkrell løkene, del dem i to og så i tynne skiver. Varm oljen i en panne på mellom varme og tilsett koriander og løk. Stek i et par minutter før du tilsetter fintrevet skall fra halvdelen av appelsinen, sammen med all saften, balsamico, vann og salt. Skru varmen helt ned og småkok til vesken har kokt inn. Form kikertmassen til burgere og stek dem i olje i tre til fire minutter på hver side. Legg en skive ost oppå hver burger når du har snudd den. Varm burgerbollene, del dem i to og smør med en blanding av mayonaise og sennep. Fyll bollene med salat, en burger, noen korianderblader og rødløkskompotten.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar