onsdag 3. februar 2010

Honningglasserte rotfrukter og kyllinglår

Hadde noen rotfrukter i kjøleskapet som burde brukes og da jeg satt og planla ukens måltider på lørdag, kom ideen om honningglasserte rotfrukter dumpene inn i hode mitt. Laget det på slump og må si at resultatet ble veldig bra.

Til to personer:

600 g rotfrukter (jeg brukte søtpoteter, persillerøtter, pastinakker, gulerøtter)
1 rødløk
2 ss honning
2 ss olivenolje
2 ts balsamicoeddik
Salt og pepper
4-6 drumsticks (eller 2 kyllinglår)
1 ss soyasauce
1 ss olivenolje
Litt chili
Salt og pepper

Varm ovnen til 200 grader. Rens grønnsakene og del dem i mindre biter. Skjær løken i båter. Bland sammen honning, olje, eddikk, salt og pepper til en tykk dressing. Ha alle grønnsakene i en ildfast form, hell dressingen over og bruk hendene til å blande alt godt. Legg kyllingen i en annen form og smør dem med en mariande av soya, olje, chili, salt og pepper. Sett begge formene i ovnen og stek til grønnsakene er møre og kyllingen gjennomstek - ca. 35 minutter.

2 kommentarer:

  1. Hei. Hvorfor to former og ikke kyllingen oppå grønnsakene? (Liker å gjøre ting enkelt å få mindre oppvask :-))

    SvarSlett
  2. Det kan man også godt - sånn som jeg gjorde her: http://epicureatricen.blogspot.com/2009/12/ovnsbakte-rotfrukter-med-kylling.html Men ellers så er jeg så priviligert at det stort sett er min bedre halvdel som stor for oppvasken. :-)

    SvarSlett