2 ss olivenolje
1 ss smør1 løk
2 hvitløksfedd2,5 dl perlebygg
1,5 dl hvitvin6-8 dl grønnsaksfond
2 ss mascapone400 g blandet sopp
125 g baconFinthakket persille
Salt og pepperSkyll perlebyggen grundig. Del soppen i mindre biter, stek den og sett til side. Gjør det samme med baconen. Hakk løk og hvitløk. Varm olje og smør i en panne på mellom varme og tilsett løk og hvitløk. Stek i tre til fire minutter og ha deretter i perlebyggen. Rør godt rundt, tilsett vinen og la den koke nesten helt inn. Tilsett varm fond litt etter litt til byggene har blitt møre. Det tar 25 til 30 minutter. Rør inn sopp, bacon og persille og smak til med salt og pepper. Slukk for varmen og rør inn mascaponen. La risottoen hvile i ti minutter før du serverer pyntet med litt persille og mascapone.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar