torsdag 11. februar 2010

Kjøttsuppe med chorizo

Fant denne oppskriften på Aftenposten.no. Synes ofte de har noen gode oppskrifter og artikler om mat - i tillegg til at det er min hovedkilde til norske nyheter. Her har jeg tilpasset oppskriften litt.

Til fire personer:

1 ss olje
300 g oksekjøtt i biter

2 løk

2 hvitløksfedd
Tørkede chiliflaker

1 paprika

200 g chorizo

1 boks kikerter

1 boks hakkede tomater

1 l grønnsaksfond

400 g brekkbønner

Frisk krydderurter

Salt og pepper


Hakk løk og hvitløk fint og del chorizoen i skiver. Skyll kikertene godt. Varm oljen i en stor gryte på mellom varme og stek løk og hvitløk i noen minutter. Dryss over chiliflaker og chorizo og stek videre. Tilsett fond, tomater, kjøtt og kikerter, kok opp og la suppen småkoke i 50 minutter. Hakk urter og paprika og ha i suppen sammen med bønnene. Kok videre i ti minutter, smak til med salt og pepper og server med litt brød til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar