

Tenkte jeg skulle lage fastelavensboller to ganger i år - en dansk utgave og en norsk utgave. Starter med de danske, som har et deilig fyll av revet marsipan, sukker og smør.
Til ca. 20 fastelavensboller:
Fyll:
125 g mykt smør
125 g sukker125 g marcipan
Eggepensling
Glasur:
350 g melis
20 g kakao0,5 dl varmt vann
Lag deigen som beskrevet
her og hev i ca. 30 minutter. Imens lager du fyllet ved å blande sammen revet marsipan, smør og sukker. Kjevl deigen ut til en stor firkant og del den i mindre firkanter (ca. 10 x 10 cm). Fordel en spiseskje fyll oppå hver firkanten og lukk sammen. Sett bollene med samlingen ned på en bakeplate dekket med bakepapir. Hev i minst en time på et lunt sted og pensle deretter med egg. Varm ovnen til 200 grader og bak bollene i åtte til ti minutter. Avkjøl på rist. Bland sammen ingrediensene til glasuren og pynt hver bolle før servering.
Ser veldig spennende ut!
SvarSlettåhh denne hørtes skikkelig godt ut. Skal prøves ut på fastalaven i år!:) Takk for opskriften!
SvarSlettTakk for hyggelig kommentarer, begge to! Og følg med i neste uke, hvor jeg prøver meg på mere tradisjonelle, norske fastelavensboller.
SvarSlett