torsdag 18. februar 2010

Kylling med spinat og perlebygg

Perlebygg er polerte byggkorn som brukes som tilbehør og dermed som alternativ til pasta og ris. Ifølge pakken var perlebygg en del av den sunne og tradisjonelle bondekosten og nå spiller den en viktig rolle i det nye nordiske kjøkkenet. Vil gjerne innrømme at jeg var litt skeptisk, men perlebygg har en mild og forsiktig smak, som neppe kan skremme noen, selv om konsistensen er noe grovere enn man er vant til fra f.eks. hvite ris.

Til to personer:

100 g perlebygg
25 g valnøtter

1 bundt finthakket persille

Sitronsaft

Noen soltørkede tomater i olje

Salt og pepper


Skyll perlebyggen grundig og kok i lettsaltet vann i 15 til 20 minutter. Den skal være al dente. Hell av vannet. Hakk persille og valnøtter fint og vend det inn i perlebyggen sammen med noen soltørkede tomater. Smak til med salt, pepper og sitronsaft og server sammen med stekte kyllingbryst og dampet spinat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar