torsdag 7. mai 2009

Filonebrød

Da jeg syntes at det ville passe godt med brød både til gårsdagens salat og dagens fiskesuppe, bestemte jeg meg for å bake et filonebrød i går ettermiddag. Jeg hadde aldri bakt det før og må si at jeg ble litt stolt over at det ble så fint. Det minnet faktisk ganske mye om det jeg har sett nede hos min italienske pizzamann!

Til et stort brød:

200 g durummel
300 - 400 g fint hvetemel
4 dl vann
25 g gjær
1 ss olje
1 ts salt

Oppløs gjæren i lunkten vann og tilsett salt og olje. Tilsett deretter durummelet og det meste av hvetemelet til du har en elastisk deig. Kna godt og hev på et lunt sted i 30 minutter. Elt deigen på nytt og form til et filonebrød (som på bildet) og legg det på en bakeplate dekket med bakepair. Etterhev brødet i 30 minutter og varm ovnen til 200 grader (varmluft). Dryss deretter brødet med litt durummel og skjær to striper på langs av det med en skarp kniv. Bak i 25-30 minutter.

8 kommentarer:

 1. Jeg neier dypt og takker pent. Denne skal bakes i løpet av helga.
  Hilsen meg, nyss hjemkommet fra ferie i Italia, og med abstinenser.

  SvarSlett
 2. Hyggelig å kunne hjelpe! Skjønner godt at du har Italia-abstinenser.

  SvarSlett
 3. Det ble kjempegodt! Jeg har aldri brukt durummel i kombo med vanlig mel før, men det var helt klart en forskjell. Skorpen ble sånn sprø/seig som er så karakteristisk for brød 'sørover', og det er godt!

  SvarSlett
 4. Så bra! Har du sett disse: http://epicureatricen.blogspot.com/2009/04/durumboller.html Ideen er litt den samme.

  SvarSlett
 5. De hadde jeg ikke sett. Kanskje en ide til lørdag morgen :-)

  SvarSlett
 6. Supert brød...lager det omtrent hver lørdag nå.. så tusen takk for oppskrift :)

  SvarSlett
 7. Hei.
  Jeg googlet på Filonebrød og kom inn på bloggen din. Så masse godt du har på menyen! Har du sluttet å blogge? Jeg linket deg til brødoppskriften på bloggen min.

  Hilsen
  Torild

  SvarSlett