tirsdag 2. februar 2010

Danske fastelavensboller


Tenkte jeg skulle lage fastelavensboller to ganger i år - en dansk utgave og en norsk utgave. Starter med de danske, som har et deilig fyll av revet marsipan, sukker og smør.

Til ca. 20 fastelavensboller:


Fyll:
125 g mykt smør
125 g sukker
125 g marcipan

Eggepensling

Glasur:
350 g melis
20 g kakao
0,5 dl varmt vann

Lag deigen som beskrevet her og hev i ca. 30 minutter. Imens lager du fyllet ved å blande sammen revet marsipan, smør og sukker. Kjevl deigen ut til en stor firkant og del den i mindre firkanter (ca. 10 x 10 cm). Fordel en spiseskje fyll oppå hver firkanten og lukk sammen. Sett bollene med samlingen ned på en bakeplate dekket med bakepapir. Hev i minst en time på et lunt sted og pensle deretter med egg. Varm ovnen til 200 grader og bak bollene i åtte til ti minutter. Avkjøl på rist. Bland sammen ingrediensene til glasuren og pynt hver bolle før servering.

3 kommentarer:

  1. Ser veldig spennende ut!

    SvarSlett
  2. åhh denne hørtes skikkelig godt ut. Skal prøves ut på fastalaven i år!:) Takk for opskriften!

    SvarSlett
  3. Takk for hyggelig kommentarer, begge to! Og følg med i neste uke, hvor jeg prøver meg på mere tradisjonelle, norske fastelavensboller.

    SvarSlett