søndag 28. mars 2010

Calzone

Her går oppusningsprosjektet mot slutten og hvis alt går etter planen kan vi flytte inn i vår nymalte leilighet allerede tirsdag kveld. Inn til da bor vi i en lånt leilighet med en fantastisk utsikt over Fredriksbergs tak. Her nyter jeg å gå tur i nye gater og så har jeg funnet en utgave av Sølvskjeen - en gigantisk kokebok med italienske oppskrifter. I dette praktverket fant jeg også denne Calzone-oppskriften.

Til to personer:

1,25 dl lunkent vann
15 g gjær

0,75 ts salt
250 g hvetemel

1 ss olivenolje + mere til pensling


Ha vannet i en skål og rør gjæren i til den er oppløst. Tilsett salt, olje og tilslutt mel og rør og elt til du har en smidig deig. La deigen heve tildekket et lunt sted til dobbelt størrelse. Imens lager du fyllet:

50 g mozzarella
25 g ricotta

25 g italiensk salami

25 g kokt skinke

1 egg

Salt og pepper


Varm oven til 220 grader og dekk en bakeplate med bakepapir. Del mozarella, salami og skinke i biter og ha det i en skål sammen med egg, smuldret ricotta, salt og pepper. Bland sammen. Elt deigen godt, del den i to og kjevl hver bit ut til en rund leiv - ca. 20 cm i diameter. Fordel halvparten av fyllet oppå hver leiv, pensle kanten med litt olje og lukk sammen. Klem kantene sammen, sånn at de forsegles. Legg calzonen på bakeplaten, pensle med olje og bak i 15 minutter.

3 kommentarer:

 1. Jeg har lenge lett etter en god Calzone oppskrift, og denne syntes jeg høres kjemoegod ut, så nå blir det Calzone på oss til helga:) Takk for oppskriften:)

  SvarSlett
 2. Takk for tips! Jeg er stadig innom og snapper opp gode middagstips, men denne hadde jeg ikke fått med meg. NAM-NAM sier bare jeg, dette skal testes ut! :-)
  God påske! klem IL

  SvarSlett
 3. Har akkurat fått RED Magazine med posten og der så jeg at det var en oppskrift på Calzone også (og et helt pizzatema). Jeg vil teste og raportere.

  SvarSlett