tirsdag 2. mars 2010

Quesadillas med guacamole

Som så mange andre nordmenn skulle jeg også se 50 km langrenn på søndag, så da passet det godt med mat som var rask laget, men som man kunne sitte og kose seg lenge med.

Til to personer:

2 avocadoer
250 g cherrytomater
1 chili
2 vårløk
1 bundt koriander
Sitronsaft
Salt og pepper

Revet ost
1 chili
2 vårløk
1 rød paprika
1 bundt koriander
8 tortillas

Del tomatene i to og fjern kjernene. Ha dem i en food processor sammen med avocadoene, chili uten kjerner, vårløk i tynne skiver og koriander. Kjør til en jevn mos og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Dekk til (så det ikke blir brunt og misfarget), mens du lager quesadillas. Fjern kjernen fra chilien og hakk fint. Hakk vårløk og paprika. Bland grønnsakene i osten sammen med hakket koriander. Strø litt av osteblandingen oppå en tortilla og legg en annen over. Varm en tørr panne på mellom varme og stek dem i et minutt på hver side - til osten har smeltet og de er gylden utenpå. Del i "kakestykker" og server med guacamolen.

6 kommentarer:

 1. Hei. Vi spiser ofte foran TV'n på fredag, det blir ofte taco eller pizza - denne skal jeg ta med meg! Denne ser kjempe god ut! Godt å ha noe å veksle på med:)
  Heidi:)

  SvarSlett
 2. Jeg synes ihvertfall det er veldig godt. Men guacamolen kan jo brukes til taco, også.

  SvarSlett
 3. Ingredienser er innkjøpt og denne står på menyen i morgen. Gleder meg :)

  SvarSlett
 4. Det er så gøy når folk skriver at de faktisk lager noe av det jeg skriver om. Fortell gjerne hvordan det gikk.

  SvarSlett
 5. Det ble veldig godt. Guacamolen kommer heretter til å stå ofte på menyen! Tror du guacamolen står seg fint til i morgen? Jeg la en avocadostein oppi "røra" og dekte den til.

  SvarSlett
 6. Så bra! Jeg har hørt om trikset med avocadostenen, men har aldri testet, så det er jo værd et forsøk. Men ellers så blir jo giacamolen ødelagt av at den blir brun - det ser bare ikke så pent ut.

  SvarSlett