fredag 26. mars 2010

Torta della Nonna

Da jeg så denne oppskriften, trodde jeg først at de hadde glemt gjæren, men bestemte meg etterhvert for at det nok var sånn det skulle være. Resultatet ble ihvertfall veldig bra og pga. all oljen ble det en veldig smidig deig som var lett å kjevle helt tynn. Kanskje en idé til fremtidens pizzaer?

Til fire pakker:

300 g hvetemel
0,5 dl olivenolje

1,85 dl vann


180 g babyspinat

4 egg

300 g feta

100 g friskrevet parmesan

1 eple, revet

Pepper


Eggepensling
Timian

Grønn salat til servering


Varm ovnen til 200 grader og sett en bakeplate inn i ovnen. Dekk en annen bakeplate med bakepapir. Er litt usikker på hva som er formålet med dette, men tenker kanskje det gir ekstra varme og sprøhet. Bland og elt sammen mel, olje og vann til du har en smidig deig. Skyll spinaten og hakk den grovt. Ha den i en skål med eggene, feta i biter, parmesan, revet eple og pepper. Rør grundig. Del deigen i fire biter og kjevl hver bit ut til en rund leiv - ca. 25 cm i diameter og 2 mm tykk. Fordel en fjerdedel av fyllet oppå hver leiv og pensle kanten med egg. Brett og klem sammen kanten og legg pakken på bakeplaten dekket med bakepapir. Pensle pakkene med egg, riv over litt mere parmesan og dryss til slutt over timian. Sett platen inn i ovenen oppå den platen som allerede står der og bak i 25 til 30 minutter. Server med en grønn salat til.

1 kommentar:

  1. Åh, dette hørtes skikkelig spennendes ut, den skal jeg abasolutt prøve ut!!

    SvarSlett