Til fire personer:
1 ss olje
1 løk
2 hvitløksfedd
350 g ris
Safran
Skall og saft fra en sitron
6 dl kylling- eller grønnsaksfond, varm
200 g chorizo
12 tigerreker, uten skall og tarm
150 g frosne erter, tint
Friske urter
Salt og pepper
Varm ovnen til 180 grader. Hakk løk og hvitløk og varm oljen i en ildfast stekepanne på mellom varme. Stek løk og hvitløk i noen minutter til de har blitt myke. Skyll risen grundig i kaldt vann og tilsett. Rør så risen blir dekket med olje og tilsett deretter litt safran, revet sitronskall og fond. Kok opp, slukk for varmen og legg på lokket. Set stekepannen inn i ovnen i 20 minutter eller til fonden har blitt absorbert. Imens deler du chorizoen i skiver og steker dem på en varm, tørr panne i fem til ti minutter. Legg dem på en tallerken dekket med tørkerull, tørk av pannen og stek rekene i et til to minutter på hver side - til de er akkurat stekt. Ta stekepannen med risen ut av ovnen, tilsett reker, chorizo og erter og smak til med sitronsaft, urter, salt og pepper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar