Til to personer:
0,8 dl limejuice
2 ss olje
1 ss sesamolje
0,5 ts wasabipulver eller -pasta
2 kyllingfileter
2 burgerboller
Del hver kyllingfilet i tre strimler og legg dem i en skål med limejuice, de to typene med olje og wasabi. Dekk med film og la den trekke i kjøleskapet i en halv time. Imens lager du pestoen:
1,5 ss peanuts
1 chili uten frø
2 hvitløksfedd
0,5 ss revet, frisk ingefær
1 bundt basilikum
1 bundt mynte
1 bundt koriander
1 ts brunt sukker
1 ts fish sauce
1 ts limejuice
1 dl peanutolje
2 burgerboller
Mayonnaise
Tomater
Salat
Hakk chilien og hvitløken og ha det i en food processor sammen med resten av ingrediensene (bortsett fra oljen). Kjør til en jevn masse og tilsett deretter oljen litt etter litt til du har passende konsistens. Varm en panne på mellom varme og stek kyllingen i to til tre minutter på hver side - eller til den er gylden og gjennomstekt. Varm burgerbollene, smør med mayonaise og fyll med salat, tomat, kylling og pesto.
Åhh, dette hørtes utrolig deilig ut!
SvarSlettSkal absolutt prøves ut:)