onsdag 3. mars 2010

Grov tomatsuppe med ostebrød

Jeg begynner å være klar for vår og noen lettere og friskere råvarer. Men jeg må vente litt til og inntil da lager jeg en tomatsuppe som ihvertfall smaker av sol og sommer.

Til fire personer:

2 ss olivenolje
3 gulerøtter
1 persillerot
1 løk
2 hvitløksfedd
2 ts stødt koriander
2 ts oregano
1 ss paprika
1 glass hvitvin
5 dl grønnsaksfond
2 bokser hakkede tomater
2 ss tomatpuré
1 laurbærblad
Finthakket persille
2 ts sukker
Salt og pepper

4 skiver lyst brød
Revet ost
Oregano

Del grønnsakene i mindre biter og hakk løk og hvitløk fint. Varm oljen i en stor gryte på mellom varme og stek løk og hvitløk i noen minutter uten at de tar farge. Tilsett krydderet og stek videre i et minutt. Tilsett resten av grønnsakene og la dem stek til de har tatt farge. Hell over hvitvinen og deretter tomater, tomatpure, fond, laurbærblad og persille. La suppen småkoke under lokk i en halv time. Fjern laurbærbladet og smak til med sukker, salt og pepper. Blend suppen rask, så den fortsatt er litt "rustikk". Varm opp og lag ostenbrødene ved å drysse ost og oregano over brødskivene og grille dem i ovnen i noen minutter. Server sammen med suppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar