Til fire personer:
2 ss olivenolje
3 gulerøtter1 persillerot
1 løk2 hvitløksfedd
2 ts stødt koriander2 ts oregano
1 ss paprika1 glass hvitvin
5 dl grønnsaksfond2 bokser hakkede tomater
2 ss tomatpuré1 laurbærblad
Finthakket persille2 ts sukker
Salt og pepper4 skiver lyst brød
Revet ost Oregano
Del grønnsakene i mindre biter og hakk løk og hvitløk fint. Varm oljen i en stor gryte på mellom varme og stek løk og hvitløk i noen minutter uten at de tar farge. Tilsett krydderet og stek videre i et minutt. Tilsett resten av grønnsakene og la dem stek til de har tatt farge. Hell over hvitvinen og deretter tomater, tomatpure, fond, laurbærblad og persille. La suppen småkoke under lokk i en halv time. Fjern laurbærbladet og smak til med sukker, salt og pepper. Blend suppen rask, så den fortsatt er litt "rustikk". Varm opp og lag ostenbrødene ved å drysse ost og oregano over brødskivene og grille dem i ovnen i noen minutter. Server sammen med suppen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar