Flere av oppskriftene denne uken er fra et lite hefte med café-mat jeg fikk da jeg bodde i Australia, hvor cafébesøk er en viktig del av hverdagen for veldig mange. Denne suppen er fra Keils Fine Food & Coffee, som kanskje er verd et besøk hvis man tilfeldigvis kommer forbi
Tanunda, South Australia.
Til fire personer:
1 ss smør
1 løk3 hvitløksfedd
2 cm frisk ingefær
0,5 ts stødt koriander0,5 ts stødt spisskommen
0,5 ts gurkemeje0,5 ts tørkede chiliflaker2 gulerøtter1 boks hakkede tomater
200 g røde linser
1 l grønnsaksfondSalt og pepper
Friske urter og brød til serveringHakk løk og hvitløk fint og del gulerøttene i mindre biter. Riv ingefæren. Smelt smøret i en gryte på lav varme og tilsett løk, hvitløk, ingefær og krydder. Stek og rør rundt i fem til ti minutter, eller til løken har blitt myk. Ha i gulerøtter, linser, tomater og fond, kok opp og la suppen småkoke under lokk i 35 til 40 minutter til grønnsakene og linsene er møre. Smak til med salt og pepper, pynt med noen hakkede urter og server med brød til.
Denne så god ut! Er det ok å bruke "harde" linser? Altså, linser som ikke har ligget i blø.
SvarSlett*bløt
SvarSlettJeg brukte ihvertfall tørkede linser som ikke hadde ligget i bløt og det gikk supert. :-)Trodde ikke man pleide å la linser ligge i bløt, egentlig.
SvarSlettJeg må innrømme at jeg ikke har anelse om det er vanlig å legge linser i bløt... Ble bare så glad da jeg så denne oppskrifta, for jeg synes at alle linsesuppeoppskrifter starter med "legg linsene i bløt dagen før...", og det fører jeg at jeg aldri har laget linsesuppe før... Så gleder meg til å prøve oppskrifta di - da kan man være spontan :)
SvarSlett