onsdag 24. mars 2010

Potet og rosmarin fritatta


Enda en rett som krever farlig stekepannen-inn-i-ovnen-steking. Men denne gangen gikk det mye bedre.

Til to personer + litt til lunch

1 ss olje

500 g poteter
5 egg

2,5 dl melk eller fløte
1 purre
50 g revet ost
Rosmarin
Salt og pepper


Babyspinat til servering


Varm ovnen til 200 grader. Del potetene i båter (med eller uten skall) og damp dem såvidt møre. Det tar fem til syv minutter. Bland sammen egg, melk, ost, rosmarin, salt og pepper i en skål. Del den hvite delene av purren i skiver og varm oljen på lav varme i en stekepanne som også tåler ovn. Hell vannet av potetene. Stek purren i et par minutter og tilsett deretter potetene. Skru varmen opp til mellom mens du fordeler potetene i et jevnt lag. Hell over eggeblandingen og stek i tre til fire minutter. Sett pannen inn i ovnen og stek til frittataen er ferdig - ca. 10 minutter. La frittataen stå i ti minutter mens du vender babyspinaten med litt olje-eddikdressing. Server skåret i "kakestykker" med babyspinat ved siden av.

3 kommentarer:

  1. MMMMM....poteter i ovn

    SvarSlett
  2. Nam, frittata, spinat og potet. Skal mye til for at det blir en katastrofe gitt. Denne må testes ut.

    SvarSlett
  3. @Espen: Hvis ikke du brenner deg, da... ;-)

    SvarSlett