Lam hører påsken til. I fjor ble det denne varianten og i år denne. Ganske likt, men med litt anderledes krydder og fullkornscouscous som tilbehør.
Til fire personer:
2 ss olivenolje
2 rødløk
2 hvitløksfedd
600 g lammekjøtt i biter
2 søtpoteter
1 ts stødt spisskommen
2 ts paprika
1 ts tørkede chiliflaker
Revet skal fra en sitron
2 ts honning
1 boks hakkede tomater
5 dl kyllingfond
1 boks kikerter
Salt og pepper
1 liten bundt frisk koriander
Serveres med fullkornscouscous
Hakk løk og hvitløk fint. Varm oljen i en stor gryte og stek løken i 10 minutter. Tilsett hvitløk og krydder og stek videre i to minutter. Ha tomater, fond, sitronskall, honning og kikerter i gryten. Kok opp, tilsett kjøttet, skru ned for varmen og småkok under lokk i 10 minutter. Skrell potetene, del dem i biter og ha dem i gryten. La det hele småkoke under lokk til kjøtt og grønnsaker er mørt - ca. 20 minutter. Smak til med salt og pepper. Tilbered coucous'en som beskrevet på pakken. Rør hakket koriander inn i gryteretten og server straks med couccous ved siden av.
Her.
for ett år siden
Åhh dette hørtes spennendes ut, det skal jeg prøve meg på:)
SvarSlettSer at denne retten står under glutenfri. Innholdet er nok det, men ikke couscous. Her må man heller velge ris.
SvarSlettDet har du selvfølgelig helt rett i. Når jeg skrev glutenfri så tenkte jeg mest på selve gryteretten.Couscous er det jo gluten i og så vidt jeg vet kan man ikke få det i en glutenfri variant.
SvarSlett