onsdag 9. desember 2009

Æbleskiver

Æbleskiver er tradisjonell, dansk julespise og en fast bestanddel ved enhver julesammenkomst med respekt for seg selv. Gjerne sammen med gløgg - som f.eks. denne hvite. Jeg har lært hjemmefra at æbleskiver minner endel om munker, men har også opplevd de som protesterer kraftig mot denne sammenligningen.

Til ca. 24 æbleskiver:

250 g hvetemel
0,5 ss sukker
0,5 ts salt
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
0,5 ts kardemumme
2 egg
4 dl kærnemælk eller et annet syrlig melkeprodukt
Smør til steking

Melis og syltetøy til servering

Alt det tørre blandes i en skål. Egg og kærnemælk blandes i en kanne og helles i melblandingen. Rør deigen glatt og la den svelle i en halvtimes tid. Smelt litt smør i hvert hull i æbleskivejernet og hell røren i. La æbleskiverne steke til de begynner å stivne i kanten, vend forsiktig med en strikkepinne eller en gaffel og stek videre til de er gjennomstekt. Hold varme til alle æbleskiverne er stekt og server med melis og syltetøy.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar