fredag 18. desember 2009

Julecupcakes

Da min bedre halvdel smakte disse cupcake'sene, sa han at de smakte av jul. Og hva mere kan man ønske seg av en kake her i desember? I tillegg er de jo helt utrolig søte! Oppskriften er fra Nigella Lawsons How to be a Domestic Goddess.

Til 24 cupcakes:

300 g mel
3 ts bakepulver
1 ts kanel
0,5 ts ingefær
0,5 ts stødt nellik
200 g mykt smør
300 g brunt sukker
4 egg
6 ss creme fraiche
2,5 dl kokende vann
150 g mørk sjokolade
2 ts instant kaffepulver

Melis
Marsipan
Konditorfarge

To 12-hulls metallmuffinsform med 24 papirsmuffinsformer i

Varm ovnen til 200 grader. Bland sammen mel, bakepulver og kydder i en skål. I en annen skål røres smør og sukker hvitt. Tilsett et egg av gangen i smørblandingen og rør godt mellom hver gang. Deretter rører du skiftevis inn melblandingen og creme fraiche litt etter litt. Ha sjokolade, kaffe og vann i en gryte og rør til sjokoladen har smeltet. Bland deretter forsiktig inn i røren, som kommer til å bli veldig rennende. Hell forsiktig i muffinsformene og bak i femten til tyve minutter - pass på at de ikke steker for lenge og blir kjedelige. La kakene stå i formene i noen minutter og avkjøl deretter helt på rist. Skjær toppen av kakene så de blir flate og lag en tykk glasur av melis og kokende vann. Bland marsipanen med konditorfarge, sånn at du har en grønn og en rød klump. Kjevl ut og lag hjerter. Fordel glasuren ved hjelp av en kniv dyppet i kokende vann, pynt med marsipanhjerter og la glasuren stivne før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar