onsdag 30. desember 2009

Sjokolade-fruktkake

En deilig, krydret julekake med sjokolade og masse tørket frukt. Et lite stykke er nok, men til gjengjeld blir den bare bedre av å stå. Ikke la deg skremme av de 350 grammene med svisker eller den lange ingredienslisten - kaken er veldig lett å lage og smaker helt fantastisk! Oppskriften er fra Nigella Christmas, men litt tilpasset ut fra hva jeg hadde.

Til en kakeform, ca. 20 cm i diameter

350 g hakkede svisker
375 g lyse og mørke rosiner
175 g mykt smør

175 g mørkt sukker

1,75 dl honning

Skall og saft fra to appelsiner

1,25 dl sterk kaffe
0,5 ts kanel
0,5 ts ingefær
0,5 ts stødt nellik
2 ss kakao

3 egg

150 g hvetemel

75 malte mandler

1 ts bakepulver


Ha frukt, smør, sukker, honning, appelsinsaft og -skall, krydder og kakao i en gryte over svak varme. Varm opp til det såvidt koker og la blandingen småkoke i ti minutter. Ta gryten av varmen og la blandingen kjøle av i en halv time. Varm oven til 150 grader. Smør formen og dekk bunnen og siden med bakepapir. Bakepapiret skal gå godt opp over siden av formen, så kaken ikke brenner fast på kanten. Rør egg, mandler, mel og bakepulver inn i fruktblandingen og hell røren over i formen. Bak kaken i 1,5 til to timer eller til kaken føles fast og er skinnende og klistret oppå og ikke er helt gjennomstekt. La kaken avkjøle helt før du tar den ut av formen og pynt den med det du synes passer - her har jeg brukt sjokoladeovertrukne mandler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar