Til en kakeform, ca. 20 cm i diameter
350 g hakkede svisker
375 g lyse og mørke rosiner
175 g mykt smør
175 g mørkt sukker
1,75 dl honning
Skall og saft fra to appelsiner
1,25 dl sterk kaffe
0,5 ts kanel
0,5 ts ingefær
0,5 ts stødt nellik 2 ss kakao
3 egg
150 g hvetemel
75 malte mandler
1 ts bakepulver
Ha frukt, smør, sukker, honning, appelsinsaft og -skall, krydder og kakao i en gryte over svak varme. Varm opp til det såvidt koker og la blandingen småkoke i ti minutter. Ta gryten av varmen og la blandingen kjøle av i en halv time. Varm oven til 150 grader. Smør formen og dekk bunnen og siden med bakepapir. Bakepapiret skal gå godt opp over siden av formen, så kaken ikke brenner fast på kanten. Rør egg, mandler, mel og bakepulver inn i fruktblandingen og hell røren over i formen. Bak kaken i 1,5 til to timer eller til kaken føles fast og er skinnende og klistret oppå og ikke er helt gjennomstekt. La kaken avkjøle helt før du tar den ut av formen og pynt den med det du synes passer - her har jeg brukt sjokoladeovertrukne mandler.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar