tirsdag 15. desember 2009

Tomatsuppe med kikerter

Sunn og lettlaget suppe som smaker godt med litt ristet rugbrød til.

Til fire personer:

1 ss extra virgin olivenolje
1 rødløk

2 hvitløksfedd

1 gulerot

2 røde paprika

2 bokser hakkede tomater

1 liter grønnsaksfond

1 boks kikerter

Sukker, salt og pepper


Creme fraiche eller rømme og kaldpresset rapsolje til servering

Del grønnsakene i mindre biter og varm oljen i en stor gryte. Stek løken i noen minutter og tilsett deretter resten av grønnsakene. Rør rundt og hell over grønnsaksfond og tomater. La suppen småkoke i 15 minutter før den blendes og smakes til med sukker, salt og pepper. Skyll kikertene grundig og ha dem i suppen. Varm igjennom og server pyntet med creme fraiche og dråper av olje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar