søndag 27. desember 2009

Rødkål med granateplejuice

Juleanden skal jo også ha litt tilbehør. Her komme først en oppskrift på rødkål.

Hjemmelaget rødkål er fantastisk og helt anderledes enn kjøpe-rødkål. Og så er det både lett å lage og gir en fantastisk duft av jul i hele huset.

Til 10 personer:

2 ss olje
1 rødløk
1 ts salt
2 røde epler
1 rødkål
3 ss brunt sukker
7,5 dl granateplejuice
Salt og pepper

Del løken i tynne skiver, hakk eplene grovt og hakk rødkålen fint. Varm oljen i en stor gryte, tilsett løk og salt og stek i fem minutter. Rør inn eplene og stek videre i fem minutter, mens du rører av og til. Tilsett kålen, rør til alt er godt blandet og tilsett deretter allspice, sukker og tilslutt juice. Kok opp, rør rundt og simre på helt lav varme i to til tre timer, mens du rører av og til. Nå kan du enten sette rødkålen til side til du skal spise den (og så varme opp og smake til) eller du kan smake til med salt og pepper og servere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar