søndag 13. desember 2009

Julebiscotti

Siden jeg skal ha en lang og deilig juleferie i USA og Canada, planlegger jeg ikke å bake særlig mye til jul. Men litt må jo til og disse julebiscotti'ene med røde og grønne flekker (fra tranebær og pistasjenøtter) er også kjempefine og lettlagede julegaver.

Til ca. 30 biscotti'er:

450 g hvetemel
300 g sukker
1 ss bakepulver
1 eggeplomme
4 egg
100 g grovthakkede pistasjenøtter
150 g tørkede tranebær

Varm ovnen til 175 grader. Bland alle ingrediensene sammen og tilsett evt. mere mel hvis deigen ikke er fast nok til å rulle. Rull deigen til pølser på ca. seks cm. i diameteter i bakeplatens lengde. Dekk bakeplaten med bakepapir, legg pølsene oppå og trykk dem litt flate. Sørg for at det er god plass mellom pølsene. Bak dem gyldne midt i ovenen i ca. 25 minutter. Skru ovnen ned til 150 grader, la kakene kjøle litt av og del dem deretter i 1,5 cm brede skiver med en brødkniv. Legg kakene med snittsiden opp og bak videre i 20 minutter eller til de er gyldne. Pass på at de ikke blir for mørke. Avkjøl biscotti'ene på en rist - de blir sprø når de blir kalde - og oppbevar deretter i en lufttett boks.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar