tirsdag 1. desember 2009

Tomatsuppe med hvite bønner

I disse førjulstider med mye god mat og drikke er det bra med litt enkel og sunn mat til å veie opp med også. Spis gjerne litt grovt brød til denne suppen - på den måten opptar kroppen nemlig mange flere av næringsstoffene i bønnene. Og i og med at bønner tross alt ikke smaker SÅ fantastisk, er det veldig greit å få så mye ut av dem som mulig!!

Til fire personer:

300 g hvite bønner
1 løk
1 gulrot

3 stilker bladselleri
2 ss extra virgin olivenolje
3 dl grønnsaksfond
1 flaske mosede tomater
En håndfull frisk basilikum
Salt og pepper

Skyll bønnene godt og la dem ligge i bløt i ti timer. Skyll bønnene igjen og kok i friskt, lettsaltet vann i 45 minutter. Hell vannet av bønnene. Hakk løk, gulrot og selleri fint og varm en spiseskje olje i en stor gryte på mellom varme. Stek grønnsakene til de blir gyldne og myke og hell fonden over. Småkok i ti minutter, hell tomater i gryten og kok videre i ti minutter til. Tilsett bønnene og en spiseskje olje og varm godt opp. Server pyntet med basilikum og olivenolje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar