tirsdag 1. desember 2009

Laks med couscous

Rask og god fiskemiddag inspirert av en oppskrift fra Jamie's Dinners.

Til to personer:

200 g couscous
2 laksefileter
1 ts olje
1 løk
1 squash
0,5 ts chiliflaker
2 dl frosne erter
250 g cherrytomater
Sitronsaft
Extra virgin olivenolje
Honning
Salt og pepper
En håndfull frisk basilikum

Creme fraiche til servering.

Varm ovnen til 180 grader og stek laks krydret med salt og pepper i ca åtte minutter, eller til den er gjennomstekt. Hakk løken, del squash i mindre biter og tomatene i to. Damp ertene i et minutt eller to og skyll deretter under kaldt vann. Varm oljen i en panne på mellom varme og stek løk og squash i tre til fire minutter. Dryss chili over og sett til side. Ha couscous'en i en skål, dryss litt salt over og dekk akkurat med kokende vann. La stå under lokk i noen minutter, rør grundig med en gaffel og smak til med olje, sitronsaft, honning, pepper og basilikum. Rør inn grønnsakene og server med laks og creme fraiche.

2 kommentarer: